okroshka na kefirze z wołowiną
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj jedzenie umyj i obierz warzywa.
Krok 2:
Pokrój ogórki w średnią kostkę, cebulę i czosnek na małe kawałki.
Krok 3:
Jajka z kurczaka ugotuj na twardo i pokrój w ten sam sposób.
Krok 4:
Pokrój wołowinę w kostkę i gotuj w osolonej wodzie do miękkości
Krok 5:
Połącz wszystko w jednej misce
Krok 6:
Napełnij kefirem i wstaw do lodówki na 15 minut.
Krok 7:
Podawaj na zimno, posypane kawałkami mięsa i ziołami
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Pory - 33 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g