Sałatka Zimowa ze świeżymi ogórkami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki
Krok 2:
Kiełbasę kroimy w drobną kostkę
Krok 3:
Marchewki gotujemy i drobno kroimy
Krok 4:
Drobno kroimy również gotowane ziemniaki
Krok 5:
Jajka gotujemy i kroimy
Krok 6:
Ogórki kroimy w drobną kostkę
Krok 7:
Drobno posiekaj cebulę
Krok 8:
Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj zielony groszek w puszkach
Krok 9:
Dodaj sól, majonez, wymieszaj
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g