Sałatka z kiriyoshkami i fasolą
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zacznijmy przygotowywać sałatkę z kiriyoshkami i fasolą. Aby to zrobić, przygotujemy następujące składniki: fasolę, kurczaka, krakersy, zieloną cebulę, sałatę, sól i majonez.
Krok 2:
Gotuj z solą i pokrój kurczaka na małe kawałki.
Krok 3:
Fasola w puszkach jest myta z solanki.
Krok 4:
Drobno posiekaj zieloną cebulę.
Krok 5:
Wymieszaj krakersy, fasolę, kurczaka i majonez.
Krok 6:
Wyłóż salaterkę liśćmi sałaty, połóż na nich sałatkę i posyp zieloną cebulą. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g