skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować sałatkę serową z czosnkiem i jajkiem, przygotujemy następujące produkty: jaja kurze, jajko przepiórcze, cytryna, orzechy włoskie, ser topiony, czosnek, sól, majonez i pietruszka.
Krok 2:
Gotuj jaja kurze i przepiórcze. Jajka kurze gotujemy 10 minut po zagotowaniu wody, a przepiórka tylko 2 minuty.
Krok 3:
Zmiel orzechy włoskie, ale niezbyt drobno. Aby to zrobić, możesz użyć blendera, wałka do ciasta lub moździerza.
Krok 4:
Zetrzyj czosnek lub wyciśnij.
Krok 5:
Na grubej tarce zetrzyj stopiony ser.
Krok 6:
Posiekaj pietruszkę nożem.
Krok 7:
Tarcie jaj kurzych.
Krok 8:
Wymieszaj jajka, czosnek, ser topiony, sól i majonez.
Krok 9:
Dodaj sok z połowy cytryny do sałatki. Aby to zrobić, ostrożnie wyciśnij cytrynę rękami lub sokowirówką.
Krok 10:
Udekoruj sałatkę orzechami włoskimi, pietruszką i jajkiem przepiórczym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g