skład / składniki
metoda gotowania
ciasto na Rosyjskie Polskie ciasta przygotowuje się tak samo, jak na pierogi. Do mąki dodaje się wodę, jajko, sól i miesza, ugniata strome ciasto.
do nadzienia ugotuj ziemniaki w mundurkach, usmaż cebulę, dopraw do smaku mielonym pieprzem. Wymieszaj smażoną cebulę, obrane ze skóry gotowane ziemniaki i twarożek, dodaj zmielony pieprz do smaku. W" klasycznych " rosyjskich ciastach nadzienie powinno być ostre.
rozwałkuj ciasto, Wytnij kółka jak na pierogi. Rosyjskie ciasta są również formowane, jak pierogi, ale nie składają się "oczkiem". Chociaż możesz złożyć, kto lubi. Gotowe ciasta można zamrozić do długotrwałego przechowywania.
na końcowym etapie gotowania zagotuj wodę, wrzuć ciasta do wrzącej wody, gotuj je przez 2-3 minuty (w końcu nie mają mięsa, które wymaga dłuższego gotowania), delikatnie mieszając. Jeśli ciasto jest zbyt cienkie, Rosyjskie ciasta mają tendencję do szybkiego gotowania i rozpadania się, dlatego lepiej jest rozwałkować grubszą "skórę". Najlepiej spożywać ze śmietaną. Jeśli dużo ugotowałeś i nie udało ci się zjeść wszystkiego, możesz później podgrzać ciasta na patelni. Osobiście wydaje mi się, że są bardziej przystosowane do smażenia niż pierogi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g