Polskie Rosyjskie ciasta

Wegetariańska alternatywa dla pierogów, szybka, smaczna, satysfakcjonująca bez mięsa. Żaden Rosjanin nie przyjdzie do głowy, aby połączyć takie produkty, a przy okazji jest szybki, smaczny i satysfakcjonujący Ulubionym daniem rosyjskich kawalerów (i nie tylko) są pierogi. Być może kogoś szokuję, ale na świecie są takie obszary, w których nie słyszano o pierogach. Na Przykład Polska. Ale tam są wielkie uznanie dla kawalerów (i nie tylko) Rosyjskie ciasta. Rosjanie są zaskoczeni, że takie produkty można mieszać, ale są naprawdę smaczne. Spróbować.
HelenkawAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 18 % 6 g
węglowodany 62 % 21 g
161 kcal
IG: 27 / 0 / 73

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

ciasto na Rosyjskie Polskie ciasta przygotowuje się tak samo, jak na pierogi. Do mąki dodaje się wodę, jajko, sól i miesza, ugniata strome ciasto.

do nadzienia ugotuj ziemniaki w mundurkach, usmaż cebulę, dopraw do smaku mielonym pieprzem. Wymieszaj smażoną cebulę, obrane ze skóry gotowane ziemniaki i twarożek, dodaj zmielony pieprz do smaku. W" klasycznych " rosyjskich ciastach nadzienie powinno być ostre.
rozwałkuj ciasto, Wytnij kółka jak na pierogi. Rosyjskie ciasta są również formowane, jak pierogi, ale nie składają się "oczkiem". Chociaż możesz złożyć, kto lubi. Gotowe ciasta można zamrozić do długotrwałego przechowywania.

na końcowym etapie gotowania zagotuj wodę, wrzuć ciasta do wrzącej wody, gotuj je przez 2-3 minuty (w końcu nie mają mięsa, które wymaga dłuższego gotowania), delikatnie mieszając. Jeśli ciasto jest zbyt cienkie, Rosyjskie ciasta mają tendencję do szybkiego gotowania i rozpadania się, dlatego lepiej jest rozwałkować grubszą "skórę". Najlepiej spożywać ze śmietaną. Jeśli dużo ugotowałeś i nie udało ci się zjeść wszystkiego, możesz później podgrzać ciasta na patelni. Osobiście wydaje mi się, że są bardziej przystosowane do smażenia niż pierogi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy