Zupa rybna karpia z ziemniakami i kaszą manną

Niesamowite ucho, które od razu podbija swoim smakiem! Pyszne, proste i łatwe. Zwykle gotuje mój mąż)))
KatarzynaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 3 g
tłuszcze 11 % 1 g
węglowodany 56 % 5 g
39 kcal
IG: 40 / 60 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

włóż rybę i cebulę na patelnię, sól, gotuj przez 1-1, 5 godziny. Po ugotowaniu wyjmujemy głowę i ogony, usuwamy mięso, filtrujemy bulion. Kładziemy ziemniaki i semolinę. Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe. Dodaj mięso rybne. Kładziemy liść laurowy 5 minut przed gotowością. Przed podaniem możesz dodać zioła do smaku

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Sazan azowski - 121   kcal/100g
  • Karp kaspijski - 97   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy