zupa rybna karpia z ziemniakami i kaszą manną
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
włóż rybę i cebulę na patelnię, sól, gotuj przez 1-1, 5 godziny. Po ugotowaniu wyjmujemy głowę i ogony, usuwamy mięso, filtrujemy bulion. Kładziemy ziemniaki i semolinę. Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe. Dodaj mięso rybne. Kładziemy liść laurowy 5 minut przed gotowością. Przed podaniem możesz dodać zioła do smaku
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Sazan azowski - 121 kcal/100g
- Karp kaspijski - 97 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g