- Strona Główna
- Przepisy dla dzieci
- zupa dyniowa
puree z zupy dyniowej
miłośnicy zup warzywnych, a także dzieci! Jeśli gotujesz tylko dla dziecka, ilość produktów jest proporcjonalnie zmniejszona.
puree z zupy dyniowej
Na wagę kompozycji:
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
1 h
PT1H
Krok 1:
Pokrój dynię, ziemniaki i cebulę w kostkę. Włóż warzywa do rondla z wodą, dodaj koperek, sól. Woda powinna znajdować się 2 centymetry nad warzywami.
Krok 2:
Gotuj przez 30 minut. Ubij blenderem, zalej zupę puree śmietaną, zamiast śmietany możesz użyć mleka. Wymieszać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe -
80
kcal/100g
- Pieczone ziemniaki -
70
kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki -
380
kcal/100g
- Ziemniaki gotowane -
82
kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach -
74
kcal/100g
- Ziemniaki smażone -
192
kcal/100g
- Maślanka -
36
kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu -
300
kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu -
120
kcal/100g
- Śmietana -
300
kcal/100g
- Dynia -
29
kcal/100g
- Koperek -
38
kcal/100g
- Sol -
0
kcal/100g
- Cebula -
41
kcal/100g
Powiązane i dodatkowe kategorie: