kotlet z makaronem
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej wodę do rondla i zagotuj.
2. Kiedy pojawią się bąbelki, możesz wysłać marakony lub wermiszel do gotowania. Nie zapomnij o soli.
3. W międzyczasie zajmij się robieniem kotletów. Rozmrozić mięso mielone i uformować kotlety. Posolić, pieprzyć, w razie potrzeby obtoczyć w panierce.
4. Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię.
5. Wyślij kotlety do smażenia z obu stron na złoty kolor
6. Gdy przystawka i mięso będą gotowe, zacznij projektować smakołyk.
7. Zróbmy piękną lalkę: połóż rumiany kotlet na środku talerza - twarz dziewczyny. Z wermiszelu lub marakonu zrób jej włosy.
8. Wytnij brwi i oczy z oliwek. Zielony groszek również ozdobi Oczy.
9. Kokardki i usta przygotowujemy z pomidorów.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g