kotlet z makaronem

Dowiedz się, jak pięknie zaprojektować drugie danie do podania na stole dla dzieci! Czasami nawet posłuszne dzieci zaczynają być kapryśne i odmawiają jedzenia. Rozbudzić apetyt pomoże eleganckim bajecznym serwowaniu potraw na stole.
JohannaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 6 g
tłuszcze 35 % 11 g
węglowodany 45 % 14 g
182 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Wlej wodę do rondla i zagotuj.
2. Kiedy pojawią się bąbelki, możesz wysłać marakony lub wermiszel do gotowania. Nie zapomnij o soli.
3. W międzyczasie zajmij się robieniem kotletów. Rozmrozić mięso mielone i uformować kotlety. Posolić, pieprzyć, w razie potrzeby obtoczyć w panierce.
4. Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię.
5. Wyślij kotlety do smażenia z obu stron na złoty kolor
6. Gdy przystawka i mięso będą gotowe, zacznij projektować smakołyk.
7. Zróbmy piękną lalkę: połóż rumiany kotlet na środku talerza - twarz dziewczyny. Z wermiszelu lub marakonu zrób jej włosy.
8. Wytnij brwi i oczy z oliwek. Zielony groszek również ozdobi Oczy.
9. Kokardki i usta przygotowujemy z pomidorów.

gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g

Podobne przepisy