barszcz z grzybami i dzikim czosnkiem

Przygotuj zwykły barszcz w niezwykły sposób! Okazuje się piękny wygląd i niezwykłą konsystencję dla barszczu
olechka84Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 2 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 67 % 12 g
93 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min
ugotuj ziemniaki wcześniej w puree.

zetrzyj wcześniej ugotowane buraki na tarce do koreańskiej marchwi.

posiekaj dziki czosnek.

podsmaż cebulę na oleju, dodaj pokrojone pieczarki i smaż przez 15 minut.

pozostały połowa ziemniaków pokroić w kostkę i zanurzyć gotować w bulionie.

Dodaj tłuczone ziemniaki, grzyby, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz śmietanę.

musisz doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut bez przykrycia.

Wyłącz i pozwól mu ostygnąć pod otwartą pokrywą, aby nasycone światło nie zostało utracone.

barszcz jest gotowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Czeremcha - 35   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy