barszcz z grzybami i dzikim czosnkiem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
ugotuj ziemniaki wcześniej w puree.
zetrzyj wcześniej ugotowane buraki na tarce do koreańskiej marchwi.
posiekaj dziki czosnek.
podsmaż cebulę na oleju, dodaj pokrojone pieczarki i smaż przez 15 minut.
pozostały połowa ziemniaków pokroić w kostkę i zanurzyć gotować w bulionie.
Dodaj tłuczone ziemniaki, grzyby, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz śmietanę.
musisz doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut bez przykrycia.
Wyłącz i pozwól mu ostygnąć pod otwartą pokrywą, aby nasycone światło nie zostało utracone.
barszcz jest gotowy.
zetrzyj wcześniej ugotowane buraki na tarce do koreańskiej marchwi.
posiekaj dziki czosnek.
podsmaż cebulę na oleju, dodaj pokrojone pieczarki i smaż przez 15 minut.
pozostały połowa ziemniaków pokroić w kostkę i zanurzyć gotować w bulionie.
Dodaj tłuczone ziemniaki, grzyby, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz śmietanę.
musisz doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut bez przykrycia.
Wyłącz i pozwól mu ostygnąć pod otwartą pokrywą, aby nasycone światło nie zostało utracone.
barszcz jest gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Czeremcha - 35 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g