skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować bazę zupy, musisz wziąć wodę, udka z kurczaka, ziemniaki, marchewkę, cebulę,rafinowany olej słonecznikowy, sól.
Krok 2:
Zdejmij skórę z ud kurczaka, zalej zimną wodą i gotuj po ugotowaniu przez 20-25 minut. Do przygotowania bulionu użyłem wolnowaru-szybkowaru. Uda ugotowały się w 12 minut.
Krok 3:
Oddzielić gotowe mięso od kości, pokroić i dodać do bulionu.
Krok 4:
Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 5:
Pokrój ziemniaki w kostkę.
Krok 6:
Marchewki i cebulę smażyć na oleju roślinnym do miękkości.
Krok 7:
Do wrzącego bulionu dodaj ziemniaki, sól i gotuj do miękkości.
Krok 8:
Podczas gotowania ziemniaków zajmijmy się gotowaniem pierogów z mąki.
Krok 9:
Rozpuść masło w łaźni wodnej lub w kuchence mikrofalowej z funkcją rozmrażania.
Krok 10:
Do przesianej mąki dodaj jajka, mleko, stopione masło i sól (do smaku). Zastąp ciasto.
Krok 11:
Nie powinno być zbyt grube.
Krok 12:
Dodaj cebulę i marchewkę do bulionu do ziemniaków i gotuj przez 5 minut.
Krok 13:
Łyżeczką namoczoną w gorącej wodzie bierzemy ciasto i zanurzamy w garnku z zupą.
Krok 14:
Gotuj, aż pierogi wypłyną na powierzchnię. Na tym etapie możesz dodać przyprawy. Jeśli używasz liścia laurowego, po ugotowaniu potrawy należy go wyjąć z garnka z zupą.
Krok 15:
Szybka i pyszna zupa jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g