skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki. Mięso i warzywa gotujemy, suszone śliwki gotujemy na parze (napełniamy gorącą wodą - 80 stopni - przez 15 minut), a następnie dobrze spłukujemy. Koper zielony.
Krok 2:
Obierz ziemniaki, pokrój na średnie kawałki.
Krok 3:
Marchewki kroimy w kostkę. Sól, pieprz.
Krok 4:
Smarujemy majonezem.
Krok 5:
Pokrój mięso na małe kawałki. Rozłóż warstwę majonezu na wierzchu.
Krok 6:
Pokrój buraki na średnie kawałki. Sól, pieprz.
Krok 7:
Teraz kolejna warstwa majonezu.
Krok 8:
Posiekaj: suszone śliwki na parze i umyte na kawałki, koperek-drobno, posiekaj jądra orzechów włoskich lub lekko zmiażdż je kruszonką ,aby zmiażdżyć (ale nie na proszek). Okazuje się, że jest to taka elegancka sałatka. Wstaw do lodówki na kilka godzin (lub lepiej na noc), aby wszystkie warstwy były nasączone majonezem.
Krok 9:
Smacznego!
możesz jeść sałatkę nawet bez chleba lub przystawki, ponieważ ma ziemniaki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal / 100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal / 100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal / 100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g