vinaigrette ze świeżą kapustą i ogórkiem
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Posiekaj kapustę tak cienko, jak to możliwe.
Krok 2:
Sól do smaku, dodaj granulowany cukier 2 razy więcej niż sól i zacznij go żuć, aż pojawi się sok
Krok 3:
Wyciśnij sok z cytryny
Krok 4:
Drobno posiekaj cebulę, marchewkę gotowaną w kostkę
Krok 5:
Ziemniaki gotowane również kroimy w kostkę
Krok 6:
Weź ogórek i pokrój go tak cienko, jak to możliwe
Krok 7:
Przenieś do całkowitej masy i wlej nierafinowany olej roślinny do smaku lub oka, około 3 łyżki stołowe.
Krok 8:
Teraz dodaj ugotowane buraki pokrojone w kostkę, aby sałatka nie zabarwiła się zbytnio.
Krok 9:
Wszystko wymieszaj.Włóż do pięknej salaterki.Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g