język morski w bułce z żelatyną

taka bułka po prostu rozpuści się w twoich ustach!
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 10 g
tłuszcze 41 % 7 g
węglowodany 0 % 0 g
100 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

filet lekko ubić z obu stron, posolić i polać sokiem z cytryny. Posyp żelatyną i pozwól żelatynie pęcznieć przez godzinę. Smalec pokroić w cienkie talerze, ułożyć na filecie. Zawiń filety w rolkę, a następnie zawiń rolkę w folię. Włóż do podwójnego bojlera i gotuj na parze przez 50-60 minut. Ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce. Następnie kroimy bułkę z żelatyną w pierścienie i jemy. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Język morski - 88   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy