język morski w bułce z żelatyną
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
filet lekko ubić z obu stron, posolić i polać sokiem z cytryny. Posyp żelatyną i pozwól żelatynie pęcznieć przez godzinę. Smalec pokroić w cienkie talerze, ułożyć na filecie. Zawiń filety w rolkę, a następnie zawiń rolkę w folię. Włóż do podwójnego bojlera i gotuj na parze przez 50-60 minut. Ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce. Następnie kroimy bułkę z żelatyną w pierścienie i jemy. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Język morski - 88 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g