Deser Semifredo
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
zaczynamy przygotowywać semifreddo od wzięcia ogniotrwałego pojemnika i umieszczenia go na garnku z wrzącą wodą. Następnie włóż żółtka i granulowany cukier do miski. Teraz za pomocą miksera elektrycznego ubijaj mieszaninę przez około 8-10 minut, aż utworzy się gęsta pienista masa i będzie dwukrotnie większa. Następnie usuń mieszaninę z ognia i pozwól jej całkowicie ostygnąć.
następnie dodaj wcześniej bitą śmietanę do masy. Następnie ubij obrane banany sokiem z cytryny w blenderze, a następnie dodaj schłodzoną mieszankę do naszego kremu. Następnie masę wkładamy do zamrażarki, aby zestaliła się na całą noc. Podawaj semifreddo prosto z zamrażarki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wina deserowe - 172 kcal/100g
- Wina półdziorne - 140 kcal/100g
- Wina są półsłodkie - 88 kcal/100g
- Wina słodkie - 100 kcal/100g
- Wino deserowe - 88 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g