bujne pierogi z twarogiem na mleku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj oddzielone białka z wodą, mlekiem, solą i dobrze wymieszaj. Następnie stopniowo dodajemy mąkę do naszej mieszanki i zagniatamy ciasto (powinno być strome). Następnie przykryj ciasto serwetką i pozostaw na 40-50 minut. Teraz przygotowujemy nadzienie. Aby to zrobić, musisz zmielić twarożek z cukrem, uprzednio stopionym masłem i żółtkiem jaja.
teraz przejdź bezpośrednio do formowania pierogów. Aby to zrobić, oddziel część ciasta, zwiń wałek do ciasta w cienką warstwę i wytnij te same kubki szklanką lub pokrywką z czegoś. Teraz rozłóż jedną łyżeczkę nadzienia na środku kółek, złóż koło na pół i ściśnij krawędzie. Część pierogów można włożyć do zamrażarki. Te, które chcemy ugotować, wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy, aż się unoszą. Gotowe pierogi podajemy ze śmietaną lub cukrem.
teraz przejdź bezpośrednio do formowania pierogów. Aby to zrobić, oddziel część ciasta, zwiń wałek do ciasta w cienką warstwę i wytnij te same kubki szklanką lub pokrywką z czegoś. Teraz rozłóż jedną łyżeczkę nadzienia na środku kółek, złóż koło na pół i ściśnij krawędzie. Część pierogów można włożyć do zamrażarki. Te, które chcemy ugotować, wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy, aż się unoszą. Gotowe pierogi podajemy ze śmietaną lub cukrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg"vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g