pierogi na wodzie i maśle z suluguni
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz zagnieść ciasto. Wlej mąkę do pojemnika, w którym zagniatasz ciasto. Powinien przybrać kształt zjeżdżalni. Zrób wgłębienie w środku i wlej do niego wodę, którą wcześniej posoliłeś. Następnie włóż żółtko i zagnieść ciasto. Z niego rozwałkuj warstwę i wytnij koła. Wycinam je krawędziami szklanej szklanki. Zrób nadzienie. Aby to zrobić, zetrzyj ser. Dodaj do niego masło i sól. Wymieszaj, aby uzyskać jednorodną masę. Wypełnij ją każdym kółkiem. Ściśnij krawędzie.
pierogi z serem należy gotować przez około 10 minut w osolonej i wrzącej wodzie. Ten posiłek jest podawany z masłem stopionym w łaźni wodnej. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g