pierogi leniwe z twarogiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
jak zrobić leniwe pierogi ze zdjęciem.
aby je ugotować, musisz najpierw przetrzeć twaróg przez sito. Uwielbiam domowy twaróg. Jest bujny i miękki. Połóż na nim mąkę, rozbij jedno jajko. Wszystko wymieszać. Dodaj szczyptę soli i ponownie wymieszaj. Rozwałkuj ciasto na długi patyk, którego średnica wynosi około 10 mm. pokrój go, jak na zdjęciu, na paski, których szerokość wynosi 1,5 centymetra. Umieść wodę na kuchence w rondlu. Kiedy się zagotuje, trochę soli i pomiń pierogi. Gotuj, aż się unosi. Zwykle nie trwa to dłużej niż 10 minut. Podawaj pierogi, polewając je masłem stopionym w łaźni wodnej lub kwaśną śmietaną z cukrem. Możesz je jeść z ulubionym dżemem lub dżemem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal / 100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g