Sałatka z dyni z makaronem i kalafiorem

Wystarczy kilka łyżek, aby zaspokoić głód!
Lubov♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 9 g
tłuszcze 7 % 1 g
węglowodany 29 % 4 g
64 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

warzywa kroimy w kostkę, a filety rybne w cienkie paski. Makaron należy gotować do połowy ugotowany. Następnie spłucz bieżącą zimną wodą przez durszlak i podsmaż w razie potrzeby. Teraz przygotowujemy ciasto. Aby to zrobić, ubij jajko sokiem z cytryny, dodaj skrobię i wymieszaj, aż będzie gładkie. Bierzemy głęboki pojemnik, wlewamy tam olej i smażymy paski ryb podczas zanurzania. Wkładamy je do durszlaka, aby olej spłynął. Następnie na dużej patelni blanszujemy cukinię, marchewkę, czosnek, cebulę, marchewkę, kalafior i zwykłą kapustę. Dodaj ocet, sos sojowy, cukier - wszystko do smaku, wymieszaj i połącz z plasterkami ryby i makaronem. Delikatnie wymieszaj sałatkę i podawaj. Można go jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli nie lubisz ryb, możesz zastąpić je filetami mięsnymi lub piersiami z kurczaka. A dla dodatkowej ostrości odpowiednia jest papryka "chili". Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Flądra wędzona na gorąco - 192   kcal/100g
  • Flądra gotowana - 103   kcal/100g
  • Flądra świeża - 83   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy