skład / składniki
metoda gotowania
warzywa kroimy w kostkę, a filety rybne w cienkie paski. Makaron należy gotować do połowy ugotowany. Następnie spłucz bieżącą zimną wodą przez durszlak i podsmaż w razie potrzeby. Teraz przygotowujemy ciasto. Aby to zrobić, ubij jajko sokiem z cytryny, dodaj skrobię i wymieszaj, aż będzie gładkie. Bierzemy głęboki pojemnik, wlewamy tam olej i smażymy paski ryb podczas zanurzania. Wkładamy je do durszlaka, aby olej spłynął. Następnie na dużej patelni blanszujemy cukinię, marchewkę, czosnek, cebulę, marchewkę, kalafior i zwykłą kapustę. Dodaj ocet, sos sojowy, cukier - wszystko do smaku, wymieszaj i połącz z plasterkami ryby i makaronem. Delikatnie wymieszaj sałatkę i podawaj. Można go jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli nie lubisz ryb, możesz zastąpić je filetami mięsnymi lub piersiami z kurczaka. A dla dodatkowej ostrości odpowiednia jest papryka "chili". Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Flądra wędzona na gorąco - 192 kcal/100g
- Flądra gotowana - 103 kcal/100g
- Flądra świeża - 83 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g