Sałatka z zielonych pomidorów z kurczakiem i papryką
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
filet z piersi kurczaka umyć w wodzie i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy w paski i smażymy na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek na złoty kolor. Warzywa przygotowane na sałatkę myjemy i kroimy w następujący sposób: zielone pomidory w plasterki, paprykę w paski, zieloną cebulę, pietruszkę i drobno posiekane liście bazylii. Przygotowujemy sos sałatkowy. Wymieszaj musztardę, ocet, granulowany cukier, sól morską i czarny pieprz do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie łączymy wszystkie składniki sałatki, podlewając dressing i mieszając. Sałatka z zielonych pomidorów z kurczakiem i papryką jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Pomidory zielone - 20 kcal/100g