herbata imbirowa z imbirem, miętą i cytryną na odchudzanie

orzeźwiająca, tonizująca herbata przywróci siłę, nastrój i odpędzi przeziębienie.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 10 g
43 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

jak zrobić herbatę imbirową? Tak, bardzo proste w 5 minut i to wszystko. Ale w tym przepisie sugeruję, aby go nie warzyć, ale gotować. & nbsp;chociaż oczywiście komu co bardziej się podoba .

zagotuj wodę i wrzuć do niej drobno startego imbiru. Jeśli używasz tej herbaty jako lekarstwa, a nie tylko dla przyjemności, gotuj ją przez około 10 minut na małym ogniu, aby imbir oddał całą swoją moc do wody. Używając suchego imbiru, wkładamy go dwa razy więcej i gotujemy przez 20 minut.
dodaj cukier lub miód i mieszaj, aż się rozpuści. Następnie odcedź powstały płyn i wyciśnij imbir. A jako ostatni szlif dodajemy sok z cytryny i posiekane liście mięty. Ponownie, jeśli masz suszoną miętę, lepiej dodać ją podczas gotowania. Do leczenia-pijemy na gorąco. 
jeśli zdecydujesz się użyć tej herbaty jako zimnego napoju, dodaj trochę więcej cukru, ostudź i podawaj z kostkami lodu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy