owocowa słodka zupa z suszonych śliwek, suszonych moreli i jabłek

zupa owocowa z kluskami dla najmłodszych i najbardziej nastrojowych smakoszy!
SilvaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 9 % 2 g
węglowodany 78 % 18 g
102 kcal
IG: 44 / 0 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

moje małe plemię jest okropnym kaprysem. Jeśli nadal możesz sobie z tym poradzić na spacerze lub w domu podczas gier, karmienie zepsutej dziewczyny staje się po prostu ogromnym problemem. I nie ma dokąd pójść, siostra okresowo zostawia ze mną dziecko, ponieważ nadal musisz rozwiązać trudny problem.
i pewnego dnia, po wypróbowaniu wszystkich możliwych opcji, zdecydowałem, że skoro dziewczyna ma okropny słodki ząb, jedzenie powinno być proste, satysfakcjonujące i słodkie. Coś, co podobało mi się, gdy byłam mała. Zacząłem przeglądać różne przepisy kulinarne w moim umyśle i znalazłem rozwiązanie.
w kuchni litewskiej jest absolutnie danie dla dzieci. Bardzo często znajduje się w stałym menu przedszkola. To słodka zupa owocowa. Sam jadłem go z przyjemnością, odwiedzając moich bałtyckich krewnych. I przygotowuje się więcej niż tylko.
namocz suszone owoce w ciepłej wodzie. Może to być suszone śliwki, suszone morele, jabłka. Myślę, że możesz nie ograniczać swojej wyobraźni tylko do tej listy, ale dodawać inne owoce lub jagody, które uwielbia Twoje dziecko. Po piętnastu minutach myjemy owoce i wkładamy do rondla z wrzącą wodą. Musisz dodać cukier do smaku, ale nadal nie polecam, aby zupa była bardzo słodka.
gotowanie pierogów. Robimy ciasto, do tego potrzebujemy około dwóch jajek, pół szklanki mąki i trochę wody, aby ciasto nie było zbyt grube. Wkładamy do niego trochę soli. Łyżeczką bierzemy małe kawałki ciasta i wrzucamy je do rondla z gotowanymi owocami. Dodaj trochę cynamonu, tylko trochę, na czubku noża. Ciasto gotuje się wystarczająco szybko, więc gotujemy przez kolejne 5-10 minut, a zupa jest gotowa. Podawaj schłodzone do temperatury pokojowej i ze śmietaną. Bardzo smaczne i satysfakcjonujące. Słodka zupa owocowa stała się ulubionym jedzeniem mojej siostrzenicy, a ona chętnie odwiedza mnie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy