skład / składniki
gotowanie krok po kroku
opiszę bardzo prosty w przygotowaniu przepis kulinarny, który odnosi się do narodowej kuchni bułgarskiej. Przeczytaj uważnie i zrozum, że możesz szybko ugotować ten posiłek, ale okazuje się smaczny i bez dodatkowych kalorii dla organizmu. Na sałatkę "Assorted" najpierw przygotowuje się sos bulionowy. Aby to zrobić, dodaj granulowany cukier, sól, ocet, olej słonecznikowy do wody i zagotuj wszystko. Podczas gotowania pokrój białą kapustę, gdy się zagotuje, dodaj ją do bulionu i zagotuj. Gdy się zagotuje, wyjmij, pozwól sosowi spłynąć i połóż na środku naczynia sałatkowego. W pozostałym sosie bulionowym włóż już czerwoną kapustę posiekaną i posyp mielonym pieprzem. I zrób to samo, co z pierwszą kapustą, a następnie ułóż ją na talerzu wokół białej kapusty. Następnie ułóż pierścienie zielonej papryki na sałatce, a pomidory pokrojone w ćwiartki na brzegach naczynia. Polej sałatkę bulionem i ostudź.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Czerwona kapusta - 27 kcal/100g
- Czerwona kapusta mrożona w opakowaniu - 24 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g