Bułgarska Sałatka z czerwonej kapusty

bardzo zdrowa sałatka do codziennego jedzenia.
ZinaidaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 40 % 4 g
węglowodany 50 % 5 g
57 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

opiszę bardzo prosty w przygotowaniu przepis kulinarny, który odnosi się do narodowej kuchni bułgarskiej. Przeczytaj uważnie i zrozum, że możesz szybko ugotować ten posiłek, ale okazuje się smaczny i bez dodatkowych kalorii dla organizmu. Na sałatkę "Assorted" najpierw przygotowuje się sos bulionowy. Aby to zrobić, dodaj granulowany cukier, sól, ocet, olej słonecznikowy do wody i zagotuj wszystko. Podczas gotowania pokrój białą kapustę, gdy się zagotuje, dodaj ją do bulionu i zagotuj. Gdy się zagotuje, wyjmij, pozwól sosowi spłynąć i połóż na środku naczynia sałatkowego. W pozostałym sosie bulionowym włóż już czerwoną kapustę posiekaną i posyp mielonym pieprzem. I zrób to samo, co z pierwszą kapustą, a następnie ułóż ją na talerzu wokół białej kapusty. Następnie ułóż pierścienie zielonej papryki na sałatce, a pomidory pokrojone w ćwiartki na brzegach naczynia. Polej sałatkę bulionem i ostudź.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Czerwona kapusta - 27   kcal/100g
  • Czerwona kapusta mrożona w opakowaniu - 24   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy