zupa z dzikiej róży

ta cudowna zupa w rzeczywistości kryje niesamowity smak i zalety. Przedstawiam wam przepis na klasyczny Szwedzki deser-zupę z dzikiej róży. Ponieważ dzika róża zawiera dużo witaminy C, zupa ma bogaty czerwony odcień. Przyjemnie jest cieszyć się jego oryginalnym smakiem nie tylko latem na łonie natury, ale także w mroźne zimowe wieczory. A jeśli do zupy z dzikiej róży dodasz kilka ciasteczek migdałowych lub bezpośrednio cienko pokrojone migdały, trochę bitej śmietany, to danie można słusznie uznać za świąteczne.
Lubov♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 11 g
43 kcal
IG: 10 / 50 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Moczyć dziką różę przez kilka godzin.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotuj do miękkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozdrabniamy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie przetrzyj przez sito.

  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj skrobię z wodą.Następnie dodaj cukier i pastę z dzikiej róży.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

więc na początek moczę dziką różę przez kilka godzin w 0,5 litra wody. Następnie gotuję go w tej samej wodzie przez około pół godziny, aby owoce stały się miękkie. Nawiasem mówiąc, czas gotowania zależy od grubości owoców. Gotowaną dziką różę ubijam w blenderze i przecieram przez sito. Pozostałe 0,5 litra wody gotuję. Mieszam skrobię i trochę zimnej wody. Ubijam mieszaninę wodą i ponownie gotuję. Dodaję tam cukier i rozgniecioną dziką różę. Pozostałe przyprawy do smaku. Deser jest gotowy. Zachwyć swoich bliskich i przyjaciół! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Dzika róża świeża - 51   kcal/100g
  • Dzika róża sucha - 253   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy