zupa z dzikiej róży
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc na początek moczę dziką różę przez kilka godzin w 0,5 litra wody. Następnie gotuję go w tej samej wodzie przez około pół godziny, aby owoce stały się miękkie. Nawiasem mówiąc, czas gotowania zależy od grubości owoców. Gotowaną dziką różę ubijam w blenderze i przecieram przez sito. Pozostałe 0,5 litra wody gotuję. Mieszam skrobię i trochę zimnej wody. Ubijam mieszaninę wodą i ponownie gotuję. Dodaję tam cukier i rozgniecioną dziką różę. Pozostałe przyprawy do smaku. Deser jest gotowy. Zachwyć swoich bliskich i przyjaciół! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Dzika róża świeża - 51 kcal/100g
- Dzika róża sucha - 253 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g