Grillowany ser Adyghe

Oryginalna, interesująca, jasna i niezwykła przekąska! Smażony ser Adyghe to danie, które doskonale urozmaica twoje menu. Ta odmiana sera nie rozprzestrzenia się podczas smażenia, uzyskuje apetyczną złotą skórkę i delikatny środek. Ser można również dodać jako składnik każdej sałatki warzywnej.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 16 g
tłuszcze 54 % 21 g
węglowodany 5 % 2 g
290 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak usmażyć ser Adyghe? Przygotuj jedzenie. Weź najświeższy i najwyższej jakości ser Adyghe (nie wędzony). Obierz czosnek i pokrój na 2-3 części. Jest niezbędny do nadania smaku gotowemu daniu. Wybierz masło naturalne, bez tłuszczów roślinnych w kompozycji. Do smażenia sera najlepiej jest użyć nieprzywierającej patelni, aby ser nie przykleił się do dna.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ser lekko osusz papierowymi serwetkami, aby usunąć z niego nadmiar wilgoci. Następnie pokrój na kawałki. Mogą to być plastry, kostki lub kostki. Pokrój według własnych upodobań, jak chcesz. Pokroiłam na talerze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozgrzej patelnię do smażenia, aż będzie gorąca i połóż na niej mały kawałek masła. Poczekaj, aż masło się rozpuści, ale uważaj na to — szybko zaczyna się palić. Aby temu zapobiec, możesz dodać do niego trochę warzyw — ma wyższą temperaturę spalania.Gorenje. Ułóż posiekane ząbki czosnku. Jest potrzebny do aromatyzowania oleju, więc nie trzeba go drobno kroić.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Poczekaj, aż pojawi się smak czosnku i umieść posiekany ser Adyghe na patelni. Smaż przez minutę na średnim ogniu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie odwróć kawałki sera. Posyp trochę sera solą i przyprawami. Jako przyprawę używam trochę papryki. Możesz również posypać ser zmielonym czarnym pieprzem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smaż kawałki sera na złoty kolor. Następnie wyjmij ser z patelni i połóż na ręczniku papierowym, aby usunąć z niego nadmiar oleju.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pyszna przekąska z sera Adyghe jest gotowa. Jest pyszny jako samodzielne danie. Ale możesz uzupełnić ser sosem jagodowym lub świeżymi warzywami. Smacznego!

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ser Adyghe - 240   kcal/100g

Podobne przepisy