skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak usmażyć ser Adyghe? Przygotuj jedzenie. Weź najświeższy i najwyższej jakości ser Adyghe (nie wędzony). Obierz czosnek i pokrój na 2-3 części. Jest niezbędny do nadania smaku gotowemu daniu. Wybierz masło naturalne, bez tłuszczów roślinnych w kompozycji. Do smażenia sera najlepiej jest użyć nieprzywierającej patelni, aby ser nie przykleił się do dna.
Krok 2:
Ser lekko osusz papierowymi serwetkami, aby usunąć z niego nadmiar wilgoci. Następnie pokrój na kawałki. Mogą to być plastry, kostki lub kostki. Pokrój według własnych upodobań, jak chcesz. Pokroiłam na talerze.
Krok 3:
Rozgrzej patelnię do smażenia, aż będzie gorąca i połóż na niej mały kawałek masła. Poczekaj, aż masło się rozpuści, ale uważaj na to — szybko zaczyna się palić. Aby temu zapobiec, możesz dodać do niego trochę warzyw — ma wyższą temperaturę spalania.Gorenje. Ułóż posiekane ząbki czosnku. Jest potrzebny do aromatyzowania oleju, więc nie trzeba go drobno kroić.
Krok 4:
Poczekaj, aż pojawi się smak czosnku i umieść posiekany ser Adyghe na patelni. Smaż przez minutę na średnim ogniu.
Krok 5:
Następnie odwróć kawałki sera. Posyp trochę sera solą i przyprawami. Jako przyprawę używam trochę papryki. Możesz również posypać ser zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 6:
Smaż kawałki sera na złoty kolor. Następnie wyjmij ser z patelni i połóż na ręczniku papierowym, aby usunąć z niego nadmiar oleju.
Krok 7:
Pyszna przekąska z sera Adyghe jest gotowa. Jest pyszny jako samodzielne danie. Ale możesz uzupełnić ser sosem jagodowym lub świeżymi warzywami. Smacznego!
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ser Adyghe - 240 kcal/100g