skład / składniki
metoda gotowania
na początek przygotuj nadzienie do naszych ciast:
1. Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Następnie spuść wodę i zetrzyj ziemniaki.
2. Podczas gotowania ziemniaków obierz cebulę, drobno posiekaj.
3. Rozgrzej patelnię, rozpuść na niej masło, włóż do niej cebulę i smaż na złoty kolor.
4. Dodaj cebulę i resztki oleju do tłuczonych ziemniaków, wszystko dobrze wymieszaj.
nadzienie jest gotowe. Teraz możesz zrobić bezpośrednio ciasta:
1. Zsiadłe mleko przelej do dość dużej miski.
2. Rozbij jajko na jogurt, dodaj olej roślinny, sól.
3. Zgasić sodę octem, wlać do miski. Wszystko dobrze wymieszaj trzepaczką.
4. Przesiej mąkę, w małych porcjach wprowadź ją do pozostałych składników, wyrabiając ciasto.
5. Dodaj wódkę do ciasta, jeszcze raz wymieszaj.
6. Posyp stół mąką, ułóż ciasto i dobrze ugniataj.
7. Podziel ciasto na części - w sumie z tej ilości ciasta powstaje 12-14 średnich placków. Zwiń każdą część w Kolobok.
8. Teraz bułki należy rozwałkować na cienkie ciasta, umieścić nadzienie na środku każdego z nich (równomiernie rozprowadzić na całej liczbie ciast).
9. Dobrze podgrzej patelnię olejem roślinnym, połóż na niej kilka placków, przykryj pokrywką (jest to konieczne, aby lepiej rosły).
10. Smaż placki, aż będą chrupiące z obu stron. Powtórz z resztą pasztecików.
paszteciki są szczególnie dobre na gorąco, więc lepiej podawać je z upałem z upałem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Zsiadłe mleko odtłuszczone - 38 kcal/100g
- Zsiadłe mleko - 38 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g