miękki ser z grilla w bułce tartej
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Rozwiń kilka jajek w misce. W innej misce przygotuj mąkę i osobno bułkę tartą.
2. Ser pokroić w kostkę (około 1 cm).
3. Rozgrzej patelnię z dużą ilością oleju.
4. Najpierw zanurz ser w jajku-następnie w mące-potem ponownie w jajku-a następnie w bułce tartej. Po umieszczeniu kawałków na rozgrzanej patelni. Taka Podwójna panierka zapobiegnie rozprzestrzenianiu się sera na patelni.
5. Smaż z obu stron na złoty kolor i odłóż na talerz wyłożony papierem do gotowania. Gdy olej spłynie, połóż go na talerzu z sałatką.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g