Sałatka z grillowanymi paluszkami krabowymi
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie żywności. Gotuj marchewki.
Krok 2:
Paluszki krabowe kroimy w paski. Smażyć na patelni na złoty kolor
Krok 3:
Pokrój grzyby na talerze. Smażyć na niewielkiej ilości oleju, aż cały płyn wyparuje
Krok 4:
Cebulę siekamy w półpierścienie. Smażyć na patelni na złoty kolor.
Krok 5:
Trzy marchewki na grubej tarce. Pozwól produktom ostygnąć. Wymieszaj na talerzu, sól i, jeśli to konieczne, dodaj olej.
Krok 6:
Smacznego
Krok 7:
Nakryj stół i zaproś gości
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g