Sałatka z grillowanymi paluszkami krabowymi

obfite, niezwykłe i bardzo kaloryczne. Kto jest na diecie-mijamy. Znalazłem ten przepis dawno temu w czasopiśmie - a teraz Od czasu do czasu gotuję w domu. Nazywa się "Zabij mnie delikatnie". I wydaje mi się, że zasługuje na swoją nazwę.
Mama-RomyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 4 g
tłuszcze 17 % 2 g
węglowodany 50 % 6 g
52 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie żywności. Gotuj marchewki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Paluszki krabowe kroimy w paski. Smażyć na patelni na złoty kolor

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój grzyby na talerze. Smażyć na niewielkiej ilości oleju, aż cały płyn wyparuje

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cebulę siekamy w półpierścienie. Smażyć na patelni na złoty kolor.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Trzy marchewki na grubej tarce. Pozwól produktom ostygnąć. Wymieszaj na talerzu, sól i, jeśli to konieczne, dodaj olej.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smacznego

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nakryj stół i zaproś gości

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy