Smażone Lody
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Lody należy podzielić na porcje. Możesz zrobić kulki specjalną łyżką lub po prostu pokroić lody w kostkę nożem. Dobrze zamrozić.
Krok 2:
Rozdrobnij gofry.
Krok 3:
Wymieszaj je z płatkami kokosowymi.
Krok 4:
Rozbij jajko w osobnej misce i ubij je trochę trzepaczką lub widelcem. Aby uzyskać bogactwo smaku, możesz dodać trochę soli.
Krok 5:
Zanurz lody w kruszonce, potem w jajku i ponownie w kruszonce. Zamrozić.
Krok 6:
Doprowadzić olej do wrzenia.
Krok 7:
Kulki lodowe (lub kostki) z zamrażarki włożyć do oleju i gotować na złoty kolor ze wszystkich stron.
Krok 8:
Podawaj natychmiast z dżemem, miodem, owocami...
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Wafle - 350 kcal/100g