pieczone kawałki wieprzowiny na patelni z cebulą
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie produkty.
Krok 2:
Pokrój wieprzowinę na duże kawałki.
Krok 3:
Włóż mięso do miski, wlej sól i przyprawy. Wymieszaj i pozostaw na 20 minut.
Krok 4:
Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię i włóż mięso.
Krok 5:
Pokrój cebulę w półpierścienie.
Krok 6:
Gdy mięso zmieni kolor, możesz posypać cebulę.
Krok 7:
Mięso z cebulą smażyć na małym ogniu przez 30 minut. Należy go okresowo mieszać.
Krok 8:
Podawaj smażoną wieprzowinę z dodatkiem do stołu, możesz z gotowanym makaronem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g