pieczone kawałki wieprzowiny na patelni z cebulą

łatwe do przygotowania danie, bardzo satysfakcjonujące. Wieprzowina w kawałkach na patelni z cebulą gotuje się wystarczająco szybko. Wskazane jest pozostawienie mięsa do marynowania przez co najmniej 15 minut, wtedy będzie bardziej miękkie. Cebula dobrze komponuje się z wieprzowiną, jest grubo posiekana. Smażoną wieprzowinę z cebulą można podawać na stole z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami, ryżem lub kaszą jaglaną.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 9 g
tłuszcze 48 % 13 g
węglowodany 19 % 5 g
172 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój wieprzowinę na duże kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż mięso do miski, wlej sól i przyprawy. Wymieszaj i pozostaw na 20 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię i włóż mięso.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój cebulę w półpierścienie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy mięso zmieni kolor, możesz posypać cebulę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Mięso z cebulą smażyć na małym ogniu przez 30 minut. Należy go okresowo mieszać.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj smażoną wieprzowinę z dodatkiem do stołu, możesz z gotowanym makaronem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy