skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zaczynamy więc od wzięcia rozmrożonych kałamarnic, umycia ich i wysuszenia. Następnie kroimy kalmary w pierścienie o grubości 1,5-2 centymetrów. Teraz zanurzamy je w wodzie i gotujemy przez około 2 & nbsp; minuty, aż będą gotowe. Teraz przygotowujemy ciasto do smażenia pierścieni. Aby to zrobić, ubij białka w gęstą pianę. Następnie w osobnym pojemniku wymieszaj żółtka z przesianą mąką i ciepłym piwem, Posol naszą mieszaninę i wymieszaj. Następnie dodaj do niego ubite białka i wszystko dobrze wymieszaj. Teraz przygotowane pierścienie kalmarów zanurzamy w naszym cieście i smażymy na patelni lub we frytkownicy w dużej ilości oleju. Smażyć lekko, aby ciasto nie było zbyt twarde. Następnie przenosimy pierścienie na blachę do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 5-7 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierścienie kałamarnicy - 191 kcal/100g