bakłażan smażony z cebulą
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Myjemy bakłażany, kroimy w plastry, wkładamy do rondla, solimy, mieszamy, odstawiamy na 10 minut.
2. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie, smaż na oleju roślinnym przez 2-3 minuty, a następnie rozłóż bakłażany na cebuli, smaż przez 10 minut.
3. Wlać ocet balsamiczny i ocet sojowy do bakłażana, trochę soli i pieprzu do smaku, trzymać w ogniu przez kilka minut.
podawaj na stole w ciepłej formie, bardzo smacznej z sosem śmietanowo-czosnkowym.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g