Pangasius na patelni grillowej z pieczonymi warzywami

niesamowicie soczysty, na wakacje i na co dzień! Pangacius, ugotowany na patelni grillowanej z warzywami, jest niesamowicie soczystym i aromatycznym daniem. Można go przygotować na lunch lub kolację, pysznie karmiąc całą rodzinę. Ryba okazuje się delikatna i spodoba się nawet dzieciom.
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 10 g
tłuszcze 29 % 5 g
węglowodany 12 % 2 g
94 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić filet z pangi na patelni grillowej z pieczonymi warzywami? Przede wszystkim przygotuj rybę. Wyjmij pangasius z zamrażarki i pozostaw w temperaturze pokojowej do całkowitego rozmrożenia. Aby szybciej rozmrozić filet, można go zalać zimną wodą. W krótkim czasie zmień wodę kilka razy, proces rozmrażania znacznie przyspieszy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozmrożony pangasius osuszyć papierowymi serwetkami lub ręcznikiem kuchennym. Ryba powinna być jak najbardziej sucha, ponieważ w przyszłości będziemy ją smażyć.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój filety na pół lub pozostaw w całości, jak chcesz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Każdy kawałek ryby lekko posolić ze wszystkich stron i posypać odrobiną ulubionych przypraw (ja użyłam mielonej papryki i odrobiny suchej bazylii).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Za pomocą silikonowego pędzla posmaruj patelnię grillową olejem roślinnym, umieść ją na kuchence i dobrze podgrzej. Smaż rybę po obu stronach, aż pojawi się złota apetyczna skorupa. Gotowałem na średnim ogniu i zajęło mi to około 3-4 minut z każdej strony. Usuń gotowe kawałki z patelni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obierz cebulę i czosnek, pokrój paprykę na pół i usuń łodygę z nasionami. Opłucz warzywa i zioła pod bieżącą wodą i osusz papierowymi serwetkami. Na patelni grillowej roztop masło i usmaż cebulę, paprykę, czosnek i zioła. Wybierz stopień smażenia dla siebie, warzywa można tylko lekko zanurzyć na patelni lub smażyć na złoty kolor.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na każdy kawałek ryby połóż niewielką ilość smażonych warzyw, skrop w razie potrzeby kilkoma kroplami soku z cytryny.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj, aż danie ostygnie!

do gotowania ryb użyłem czerwonej cebuli, z nią gotowe danie wygląda jaśniej i bardziej apetycznie. Ponadto, jeśli to możliwe, weź paprykę w różnych kolorach.

podawaj pangasius z sałatką liściastą lub świeżymi warzywami. Gotowany ryż lub tłuczone ziemniaki dobrze komponują się również z rybą.

smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Pangasius - 89   kcal/100g

Podobne przepisy