skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić filet z pangi na patelni grillowej z pieczonymi warzywami? Przede wszystkim przygotuj rybę. Wyjmij pangasius z zamrażarki i pozostaw w temperaturze pokojowej do całkowitego rozmrożenia. Aby szybciej rozmrozić filet, można go zalać zimną wodą. W krótkim czasie zmień wodę kilka razy, proces rozmrażania znacznie przyspieszy.
Krok 2:
Rozmrożony pangasius osuszyć papierowymi serwetkami lub ręcznikiem kuchennym. Ryba powinna być jak najbardziej sucha, ponieważ w przyszłości będziemy ją smażyć.
Krok 3:
Pokrój filety na pół lub pozostaw w całości, jak chcesz.
Krok 4:
Każdy kawałek ryby lekko posolić ze wszystkich stron i posypać odrobiną ulubionych przypraw (ja użyłam mielonej papryki i odrobiny suchej bazylii).
Krok 5:
Za pomocą silikonowego pędzla posmaruj patelnię grillową olejem roślinnym, umieść ją na kuchence i dobrze podgrzej. Smaż rybę po obu stronach, aż pojawi się złota apetyczna skorupa. Gotowałem na średnim ogniu i zajęło mi to około 3-4 minut z każdej strony. Usuń gotowe kawałki z patelni.
Krok 6:
Obierz cebulę i czosnek, pokrój paprykę na pół i usuń łodygę z nasionami. Opłucz warzywa i zioła pod bieżącą wodą i osusz papierowymi serwetkami. Na patelni grillowej roztop masło i usmaż cebulę, paprykę, czosnek i zioła. Wybierz stopień smażenia dla siebie, warzywa można tylko lekko zanurzyć na patelni lub smażyć na złoty kolor.
Krok 7:
Na każdy kawałek ryby połóż niewielką ilość smażonych warzyw, skrop w razie potrzeby kilkoma kroplami soku z cytryny.
Krok 8:
Podawaj, aż danie ostygnie!
do gotowania ryb użyłem czerwonej cebuli, z nią gotowe danie wygląda jaśniej i bardziej apetycznie. Ponadto, jeśli to możliwe, weź paprykę w różnych kolorach.
podawaj pangasius z sałatką liściastą lub świeżymi warzywami. Gotowany ryż lub tłuczone ziemniaki dobrze komponują się również z rybą.
smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Pangasius - 89 kcal/100g