skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne smażone placki, przygotowujemy niezbędne produkty, po czym kroimy niezbyt drobno dwie główki cebuli, a następnie wkładamy je do patelni rozgrzanej na kuchence z dodatkiem oleju roślinnego i mieszając, smażymy do przezroczystości.
Krok 2:
Pokrój czterysta pięćdziesiąt gramów wątroby wołowej na średnie kawałki.
Krok 3:
Rozłóż kawałki wątroby na patelni do cebuli.
Krok 4:
Mieszając smaż wątrobę przez dziesięć minut, po czym przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj gotowanie wątroby przez kolejne dziesięć minut.
Krok 5:
Rozłóż jedną łyżkę masła na patelni, a następnie wlej do niej gałkę muszkatołową do smaku.
Krok 6:
Dodaj sól do smaku na patelnię i mieszankę czarnej i czerwonej papryki.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni.
Krok 8:
Zamknij patelnię pokrywką i wyłączając kuchenkę, odstaw ugotowaną wątrobę na trzy minuty.
Krok 9:
Przekręć gotowaną wątrobę i sto pięćdziesiąt gramów gotowanych ziemniaków na maszynce do mięsa w misce.
Krok 10:
Dobrze ugniataj i wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 11:
Wlej trzysta mililitrów kefiru o temperaturze pokojowej do miski objętościowej.
Krok 12:
Włóż żółtko jednego jaja kurzego do miski z kefirem.
Krok 13:
Wlej jedną łyżeczkę soli i jedną łyżkę cukru do miski.
Krok 14:
Włóż dwie łyżki kwaśnej śmietany do wspólnej miski.
Krok 15:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 16:
Przesiać do miski częściami pięćset gramów mąki pszennej.
Krok 17:
Wlej jedną łyżeczkę sody do miski z mąką.
Krok 18:
Zagnieść ciasto i dodać dwie łyżki oleju roślinnego do miski.
Krok 19:
Zbierz ciasto w misce w grudkę.
Krok 20:
Wlej trochę mąki na stół, a następnie rozłóż ciasto i zagniataj przez około pięć minut.
Krok 21:
Dobrze zagniecione ciasto wkładamy do celofanowej torby na dwadzieścia do trzydziestu minut.
Krok 22:
Po upływie czasu rozprowadzamy ciasto na posypanym mąką stole i formujemy, a następnie kroimy na jedenaście identycznych kawałków.
Krok 23:
Ugniataj każdy kawałek ciasta na niezbędne ciastka.
Krok 24:
Rozłóż wymaganą ilość przygotowanego nadzienia na każdym cieście.
Krok 25:
Bardzo dobrze łączymy brzegi każdej tortilli z nadzieniem.
Krok 26:
Tworzymy placki o pożądanym rozmiarze.
Krok 27:
Wlej sto mililitrów oleju roślinnego na patelnię i podgrzej go na kuchence, a następnie umieść placki na patelni szwem w dół i smaż z każdej strony na złoty kolor na średniej temperaturze pieca.
Krok 28:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
smażone placki z wątróbką i ziemniakami-ciasto kefirowe, cóż, bardzo prosty idealny przepis na smażone na patelni ciasta na herbatę! Najbardziej rumiane, niesamowicie aromatyczne, Super bujne i delikatne placki z ziemniakami i wątróbką! Co może smakować lepiej niż domowe paszteciki? Moje domowe uwielbiają je i proszą o gotowanie tak często, jak to możliwe, ponieważ takie placki z ziemniakami na kefirze smażone na zwykłej patelni mogą powodować brutalny apetyt tylko swoim wyglądem. Te zaskakująco smaczne, delikatne i pachnące placki na kefirze jak puch można łatwo przygotować dzięki temu sprawdzonemu przepisowi na ciasto. Zrób te proste ciastka z ciasteczkami i ziemniakami i rozpieszczaj swoich bliskich! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g