pieczona Charlotte z cukrem pudrem cynamonowym i jabłkiem

Brak piekarnika? Chcesz Charlotte? Peki na patelni-wszystko się ułoży! Ten, kto wymyślił powolną kuchenkę, jest geniuszem, a ten, kto pierwszy spróbował upiec biszkopt na patelni na kuchence , jest zdesperowanym i odważnym kucharzem! Dzisiaj próbowałem to zrobić i wiesz-wszystko się udało! Teraz wiem na pewno, że nie ma beznadziejnych sytuacji.
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 6 % 2 g
węglowodany 81 % 26 g
142 kcal
IG: 23 / 0 / 77

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Główne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozbij jajka do miski i wlej cukier.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przesiej mąkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Partiami dodaj go do mieszanki jajecznej i wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj sodę i osobno-ocet. soda zgaśnie podczas ugniatania i pieczenia, a ciasto będzie porowate. Jeśli natychmiast zgasisz, część kwasu węglowego zostanie utracona w powietrzu. Ciasto będzie gorsze.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ugniataj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Obierz jabłka.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokroić w kostkę i wymieszać z cynamonem w proszku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej jabłka do ciasta.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wymieszaj.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Nasmaruj grubą patelnię olejem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wlej ciasto. Kładziemy na kuchence na małym ogniu, dobrze przykrytym pokrywką. Na wierzchu na ciepło możesz również położyć kilka ręczników (tylko jeśli masz kuchenkę elektryczną, jeśli masz kuchenkę gazową - lepiej nie ryzykować).

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Obserwujemy. Próbujemy wykałaczką. Jeśli spód jest ciemny, a góra jest nieco wilgotna, lepiej odłożyć na bok i owinąć - Góra dotrze.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ostudzić, posypać proszkiem i wypić herbatę.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal / 100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal / 100g

Podobne przepisy