skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Obrać bułkę i namoczyć w mleku
Krok 3:
Uformuj paszteciki i zwiń w mąkę
Krok 4:
Mięso mielone wraz z namoczoną bułką, przepuść jedną cebulę przez maszynę do mięsa. Dodaj jajko, nie zapomnij soli i pieprzu.
Krok 5:
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Krok 6:
Kotlety lekko usmażyć na oleju roślinnym.
Krok 7:
Podsmaż cebulę na oleju roślinnym wraz z pastą tomot. dodaj wodę. Doprowadzić do wrzenia.
Krok 8:
Złóż kotlety w ceramiczną formę.
Krok 9:
Mąkę rozcieńczyć niewielką ilością wody i wlać do sosu. Wlać ciągle mieszając. Gotuj, aż pojawią się bąbelki, gotuj z ciągłym mieszaniem. Sos nie zapomnij dodać soli. Możesz dodać ulubione przyprawy.
Krok 10:
Polej kotlety sosem i włóż do piekarnika. Robię w formie ceramicznej, więc wkładam do zimnego piekarnika, a następnie włączam ogrzewanie. W tym trybie kotlety dusić przez około godzinę.
Krok 11:
Zdobądź naczynie i możesz je rozłożyć na porcje.
Krok 12:
Gotowe kotlety można podawać z dowolnym dodatkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g