makaron smażony na oleju na patelni

chrupiący apetyczny wermiszel-oryginalny, szybki i łatwy! Jeśli nie ma czasu na gotowanie, ale chcę czegoś niestandardowego, uciekam się do tej metody gotowania makaronu na patelni. Proste, ale smakuje bardzo dobrze. Proponuję spróbować.
TashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 4 g
tłuszcze 28 % 10 g
węglowodany 61 % 22 g
199 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

aby przygotować to niezwykłe danie, podgrzej patelnię, wlej do niej olej i wlej suchy makaron. Smaż, ciągle mieszając, aż wermiszel stanie się brązowy.

teraz wlej wrzącą wodę na patelnię, dodaj sól i zamieszaj. Gotuj makaron na średnim ogniu, aż cała woda się zagotuje. To wszystko-makaron jest gotowy. Nawiasem mówiąc, konsystencja smażonego makaronu jest miękka.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy