skład / składniki
gotowanie krok po kroku
smażona fasola to nie tylko wrzucanie fasoli na patelnię i smażenie. Tutaj przepis kulinarny jest nieco bardziej skomplikowany, ale jeśli zrobisz wszystko dobrze, otrzymasz bardzo smaczne jedzenie, którego nie wstydzisz się postawić na stole przed gośćmi.
więc na początek weź dużą patelnię i podgrzej w niej trochę oleju na małym ogniu. Następnie włóż cebulę i smaż przez około dwie minuty, aby zmiękła. Następnie połóż połowę fasoli wraz z płynem i specjalnym zgniataczem, zmiel tę mieszankę fasoli i cebuli, aż będzie gładka puree. Następnie, nie przestając pracować jako zgniatacz, dodawaj stopniowo pozostałą fasolę, aż osiągnie stan puree.
następnie po prostu pozostaw fasolę do smażenia na średnim ogniu przez 3-5 minut, pamiętając o jej wymieszaniu. Gdy puree zacznie wysychać, wyłącz, połóż na rozgrzanych talerzach i posyp tartym serem.
wydaje mi się, że jest to bardzo smaczne i pikantne danie, które może być świetną zabawą dla Ciebie i Twoich gości. Apetyczny dla wszystkich.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g