pieczona słodka i ostra papryka na zimę
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
umyj i wysusz bułgarską paprykę, nie usuwaj łodyg.
umieść patelnię na kuchence, podgrzej, wlej olej roślinny, podgrzej. I podsmaż paprykę ze wszystkich stron.
umieść ostrą paprykę, czosnek w litrowych sterylizowanych słoikach. Dodaj pieczoną paprykę do góry. Dodaj cukier, sól, wlej ocet, zalej wrzącą wodą i natychmiast zwiń.
Odwróć słoiki, przykryj kocem i ostudź. Następnie włóż do piwnicy przed zimą)))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g