pieczona słodka i ostra papryka na zimę

Super przekąska! Pójdzie do sałatki, możesz w przystawce lub zupie. Niesamowity zbiór pieczonej papryki na zimę Pieprz czarny gorzki mielony, ziele angielskie mielone i sól Aby zima nie wydawała się nudna, konserwuję wiele takich warzyw, które nawet wyglądem i zapachem poprawiłyby nastrój, zabierając w ciepłe lato. Jednym z rodzajów takiej konserwacji jest przygotowanie pieprzu na zimę. To jedzenie jest zawsze mile widziane. Można go posmarować chlebem. Możesz włożyć do zupy – a wtedy w domu aromaty są takie, że każdy ma nastrój. Oto kulinarny przepis na przygotowanie pieczonej papryki na zimę.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 60 % 15 g
węglowodany 36 % 9 g
174 kcal
IG: 56 / 0 / 44

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 d

umyj i wysusz bułgarską paprykę, nie usuwaj łodyg.
umieść patelnię na kuchence, podgrzej, wlej olej roślinny, podgrzej. I podsmaż paprykę ze wszystkich stron.
umieść ostrą paprykę, czosnek w litrowych sterylizowanych słoikach. Dodaj pieczoną paprykę do góry. Dodaj cukier, sól, wlej ocet, zalej wrzącą wodą i natychmiast zwiń.
Odwróć słoiki, przykryj kocem i ostudź. Następnie włóż do piwnicy przed zimą)))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy