szczupak w mące smażony na patelni
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój szczupaka na kawałki o grubości około 3 cm.
natrzyj je solą i pieprzem.
włóż mąkę do miski i zwiń każdy kawałek mąki przed smażeniem.
smażyć kawałki szczupaka na oleju roślinnym po obu stronach.
podawaj gotową rybę na gorąco. Możesz jeść w ten sposób lub podawać z jakimś dodatkiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g

