szczupak w mące smażony na patelni

Spróbuj tej pysznej smażonej ryby, polizaj palce! Szczupak złowiony własnymi rękami, a nie kupiony w Sklepie, jest szczególnie smaczny.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 69 % 18 g
tłuszcze 12 % 3 g
węglowodany 19 % 5 g
117 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 25 min

pokrój szczupaka na kawałki o grubości około 3 cm.

natrzyj je solą i pieprzem.

włóż mąkę do miski i zwiń każdy kawałek mąki przed smażeniem.

smażyć kawałki szczupaka na oleju roślinnym po obu stronach.

podawaj gotową rybę na gorąco. Możesz jeść w ten sposób lub podawać z jakimś dodatkiem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy