kiełbaski smażone w chlebie pita z ziemniakami
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój chleb pita na prostokąty o szerokości kiełbasy i długości 10-12 centymetrów.
Krok 2:
Ziemniaki obrać, ugotować i puree.Dodaj masło, zmielony pieprz do tłuczonych ziemniaków i dokładnie wymieszaj. Następnie na każdym kawałku chleba pita połóż tłuczone ziemniaki i rozprowadź cienką warstwę łyżką na całej powierzchni.
Krok 3:
Następnie zetrzyj ser.
Krok 4:
Posyp masę ziemniaczaną startym serem i połóż kiełbasę na krawędzi.Zwinąć chleb pita ciasną bułką.
Krok 5:
Smaż kiełbaski w chlebie pita w oleju roślinnym ze wszystkich stron.
Krok 6:
Finita! Kiełbaski w chlebie pita z serem są gotowe.
Krok 7:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g