ziemniaki ze skrobią smażone Pai

nowy przepis na gotowanie ulubionych ziemniaków wszystkich. Piękne i smaczne! Bardzo ciekawą i co najważniejsze smaczną opcją gotowania ziemniaków są ziemniaki Pai. Nie wiem, do jakiej kuchni świata należy to arcydzieło sztuki kulinarnej, ale przepis na gotowanie ziemniaków jest bardzo oryginalny.
Petra-♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 50 % 21 g
węglowodany 48 % 20 g
266 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nie będziesz potrzebować wielu produktów: ziemniaków, soli, oleju słonecznikowego, skrobi. Umyte i obrane ziemniaki myjemy pod bieżącą zimną wodą, a następnie suszymy serwetkami lub szmatką.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ziemniaki pocieramy słomkami na największej" koreańskiej & quot; tarce. Jeśli w domu nie ma takich Tarek, będziesz musiał ciąć – po prostu pocierać – nie wchodzi w grę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kładziemy powstałą słomkę na serwetkach do wyschnięcia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przesiej skrobię ziemniaczaną, dodaj sól i zwiń powstałą słomkę ziemniaczaną w mieszaninie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na patelni rozgrzej dużo oleju i smaż chipsy ziemniaczane na złoty kolor.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po usmażeniu ponownie rozłóż ziemniaki na serwetce, aby osuszyć nadmiar oleju. Możesz pozwolić olejowi spłynąć przez sitko.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Otrzymane ziemniaki Pai są podawane na stole jako dodatek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy