skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nie będziesz potrzebować wielu produktów: ziemniaków, soli, oleju słonecznikowego, skrobi. Umyte i obrane ziemniaki myjemy pod bieżącą zimną wodą, a następnie suszymy serwetkami lub szmatką.
Krok 2:
Ziemniaki pocieramy słomkami na największej" koreańskiej & quot; tarce. Jeśli w domu nie ma takich Tarek, będziesz musiał ciąć – po prostu pocierać – nie wchodzi w grę.
Krok 3:
Kładziemy powstałą słomkę na serwetkach do wyschnięcia.
Krok 4:
Przesiej skrobię ziemniaczaną, dodaj sól i zwiń powstałą słomkę ziemniaczaną w mieszaninie.
Krok 5:
Na patelni rozgrzej dużo oleju i smaż chipsy ziemniaczane na złoty kolor.
Krok 6:
Po usmażeniu ponownie rozłóż ziemniaki na serwetce, aby osuszyć nadmiar oleju. Możesz pozwolić olejowi spłynąć przez sitko.
Krok 7:
Otrzymane ziemniaki Pai są podawane na stole jako dodatek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g