Sałatka z pieczonego indyka z owocami

połączenie mięsa z owocami to klasyk gatunku kulinarnego. Po zrobieniu sznycli z indyka zostało mi trochę filetów, które zdecydowałam się wykorzystać do sałatki. Nie musiałem długo myśleć o dodatkowych składnikach, ponieważ we wszystkich sałatkach mięsnych moim ulubionym połączeniem są owoce. Ponieważ w lodówce pozostało trochę truskawek i czerwonych winogron - poszli do sałatki.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 7 g
tłuszcze 33 % 8 g
węglowodany 38 % 9 g
132 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Odmierz składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filet z indyka pokroić w kostkę. Sól, pieprz, posyp papryką. Smaż mięso na oleju roślinnym na złoty kolor. Przenieś mięso na ręcznik papierowy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smaż mięso na oleju roślinnym na złoty kolor. Przenieś mięso na ręcznik papierowy. Obtoczyłem mąkę kukurydzianą pozostałą po usmażeniu sznycli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj Winogrona, osusz, pokrój na 4 części i usuń pestki. Pokrój truskawki na ćwiartki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umyj paprykę, pokrój w cienkie półpierścienie. Miałem małą paprykę RAMIRO, którą pokroiłem w cienkie pierścienie. Pokrój pomidory koktajlowe w kliny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W salaterce wymieszaj indyka, winogrona, truskawki, pomidory, paprykę i koperek. Skrop oliwę z oliwek na sałatkę. i podawaj do stołu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I syrop truskawkowy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Delikatnie wymieszaj sałatkę i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy