skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Odmierz składniki.
Krok 2:

Filet z indyka pokroić w kostkę. Sól, pieprz, posyp papryką. Smaż mięso na oleju roślinnym na złoty kolor. Przenieś mięso na ręcznik papierowy.
Krok 3:

Smaż mięso na oleju roślinnym na złoty kolor. Przenieś mięso na ręcznik papierowy. Obtoczyłem mąkę kukurydzianą pozostałą po usmażeniu sznycli.
Krok 4:

Umyj Winogrona, osusz, pokrój na 4 części i usuń pestki. Pokrój truskawki na ćwiartki.
Krok 5:

Umyj paprykę, pokrój w cienkie półpierścienie. Miałem małą paprykę RAMIRO, którą pokroiłem w cienkie pierścienie. Pokrój pomidory koktajlowe w kliny.
Krok 6:

Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Krok 7:

W salaterce wymieszaj indyka, winogrona, truskawki, pomidory, paprykę i koperek. Skrop oliwę z oliwek na sałatkę. i podawaj do stołu.
Krok 8:

I syrop truskawkowy.
Krok 9:

Delikatnie wymieszaj sałatkę i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g


