skład / składniki
metoda gotowania
smażony śledź to bardzo smaczne danie! To prawda, że będziesz musiał cierpieć z powodu "smaku", który ma wiele rodzajów ryb podczas smażenia. Smażony śledź jest pyszny zarówno na gorąco, jak i schłodzony.
nie musisz wymyślać specjalnych problemów: im bardziej naturalny produkt na wyjściu, tym smaczniejszy i zdrowszy.
najpierw dobrze spłucz i pokrój rybę: usuń wnętrzności, odetnij głowę, ogon i płetwy. Pokrój na porcje (możesz smażyć całe tusze-według własnego gustu).
dodaj kawałki ryby, pozwól im trochę usiąść do solenia.
zwiń rybę w mące.
rozgrzej patelnię olejem i usmaż kawałki ryby, posyp grubo posiekaną cebulą i odwróć.
połóż rybę na talerzu, podawaj z dodatkami-dobre ziemniaki w dowolnej formie-lub świeżymi warzywami i ziołami, polewając sokiem z cytryny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g