skład / składniki
metoda gotowania
tniemy skrzydła na trzy paliczki wzdłuż stawów, ostatni wyrzucamy.
kładziemy rondel wody na kuchence, dodajemy sól, a gdy woda się zagotuje, opuszczamy tam skrzydła na trzy minuty, aby skóra na skrzydłach stała się biała i rozciągnięta, a mięso trochę ugotowane, spłukane zimną wodą.
Przenieś skrzydła do dużego naczynia do marynowania podstawowego, wlej trzy łyżki ostrygi, łyżkę octu ryżowego, kilka szczypt cukru pudru, łyżkę musztardy zbożowej i kilka zmiażdżonych ząbków czosnku.
pozostaw na dwie godziny.
w tym czasie posiekaj suszone chili, pokrój słodką paprykę w cienkie paski (weź różne kolory dla jasności), posiekaj świeże chili, pokrój cebulę w cienkie paski.
na głębokiej patelni podgrzej trzy łyżki oleju słonecznikowego, wlej pokruszone chili do gorącego oleju, podgrzej, aż pojawi się ostry zapach.
rozłóż skrzydła. Smażyć, mieszając przez siedem minut, a następnie dodać marynatę, nie zapomnij wymieszać.
następnie marynata zacznie gęstnieć i karmelizować, musimy równomiernie rozprowadzić ją na wszystkich skrzydłach, intensywnie mieszając.
wyjmujemy skrzydła, zaczynamy przygotowywać marynatę wtórną. Mijamy cebulę, dodajemy do niej słodką paprykę.
smażyć paprykę, dodać marynowane chili, jedną szklankę wody, można dodać bulion, w którym gotowano skrzydła, jeśli potrzebujesz trochę soli do smaku, biorąc pod uwagę, że sos ostrygowy jest dość słony. Zagotuj marynatę o jedną trzecią i dodaj jedną łyżkę octu ryżowego.
Wyłącz piec, włóż skrzydła na patelnię, wymieszaj i pozostaw pod pokrywką do marynowania przez co najmniej godzinę na chłodzącym piecu.
podawaj lekko ciepłe skrzydła ze świeżym ryżem. Jedzenie jest gotowe!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g