Sałatka z pieczonego kurczaka z żółtą papryką

wykwintne włoskie danie będzie ozdobą każdego stołu!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 12 g
tłuszcze 55 % 17 g
węglowodany 6 % 2 g
206 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 min

jeśli kupiłeś lub po prostu ugotowałeś smażonego kurczaka i nie wiesz, co by z niego zrobić, jest wspaniały przepis kulinarny kuchni włoskiej.
nie będzie wymagał dużego wysiłku i zajmie kilka minut. Ten przepis jest bardzo popularny we Włoszech i wiele gospodyń domowych często używa go do przygotowania bezpretensjonalnej kolacji. Sałatka z pieczonego kurczaka z żółtą papryką ozdobi nie tylko codzienny, ale także każdy świąteczny stół. Ten posiłek jest również dla tych, którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni.
na początek bierzemy nóż i obieramy skórkę z dwóch cytryn, kroimy w cienkie paski lub po prostu zmielimy na tarce. Następnie, jeśli to możliwe, obierz obie cytryny z cienkiej skóry, aby pozostała czysta miazga. Na razie odłóż skórkę i miąższ cytryn na bok w osobnej misce. Teraz zajmijmy się kurczakiem. Ponieważ jest już smażony, pozostaje nam tylko obrać go ze skóry i kości i włożyć do miski. Całkowita miąższ kurczaka powinna wynosić około 2 pełnych filiżanek. Następnie do kurczaka dodajemy wcześniej ugotowane cytryny, posiekany ser i żółtą paprykę. Kładziemy liście majeranku. Następnie sól i pieprz czarnym pieprzem. To oczywiście do smaku. A na koniec polej sałatkę oliwą z oliwek. Co więcej, we Włoszech do tej sałatki wolą wziąć zimny olej z pierwszego tłoczenia. Następnie wszystko należy dokładnie wymieszać.
 a sałatka z pieczonego kurczaka jest gotowa. 
smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy