smażony filet z kurczaka na patelni po chińsku

niezwykły sposób na przygotowanie Delikatnego, soczystego i bardzo smacznego kurczaka! Próbowałem tego przepisu kulinarnego w jednej z chińskich restauracji. Ale to wcale nie jest skomplikowane, powtórzyłem w domu. i udało się. Teraz podzielę się z Tobą. Tylko od samego początku chcę powiedzieć, że wszystkie składniki są smażone na dużym ogniu w oleju roślinnym, szybko mieszają się. Tylko dzięki temu pojawia się chrupiąca skórka.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 18 g
tłuszcze 50 % 18 g
węglowodany 0 % 0 g
231 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

filet z kurczaka należy pokroić w cienkie paski lub talerze o długości około sześciu do siedmiu centymetrów.
pokrój ogórek wzdłuż, a następnie w poprzek.Wyjmujemy rdzeń. Najlepiej zrobić to łyżką. Następnie musisz posiekać paski.Sól i odstaw na chwilę. dwadzieścia minut, aby stos sok. Zrób to samo z piórami zielonej cebuli i zieloną papryką. Ale możesz wziąć czerwony, po prostu wygląd będzie nieco inny, a smak tego jedzenia nie zmieni się w żaden sposób.
& nbsp; teraz przechodzimy do najważniejszego. potrzebujemy dużej patelni. Dobrze ją rozgrzej. Następnie umieścić w tej kolejności.Najpierw jest pieprz, po minucie wrzuć mięso. Sól, pieprz i smaż również mniej więcej tyle samo.Następnie ogórek, sos sojowy, miód i sherry. Musisz natychmiast zjeść smażony filet z kurczaka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sherry - 163   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy