skład / składniki
gotowanie krok po kroku
filet z kurczaka należy pokroić w cienkie paski lub talerze o długości około sześciu do siedmiu centymetrów.
pokrój ogórek wzdłuż, a następnie w poprzek.Wyjmujemy rdzeń. Najlepiej zrobić to łyżką. Następnie musisz posiekać paski.Sól i odstaw na chwilę. dwadzieścia minut, aby stos sok. Zrób to samo z piórami zielonej cebuli i zieloną papryką. Ale możesz wziąć czerwony, po prostu wygląd będzie nieco inny, a smak tego jedzenia nie zmieni się w żaden sposób.
& nbsp; teraz przechodzimy do najważniejszego. potrzebujemy dużej patelni. Dobrze ją rozgrzej. Następnie umieścić w tej kolejności.Najpierw jest pieprz, po minucie wrzuć mięso. Sól, pieprz i smaż również mniej więcej tyle samo.Następnie ogórek, sos sojowy, miód i sherry. Musisz natychmiast zjeść smażony filet z kurczaka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sherry - 163 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g