Grillowany ser Bitto w bułce tartej z sezamem

niezwykły przepis stanie się Twoją wizytówką! Polecam wszystkim kulinarny przepis na niezwykłe włoskie danie. Jak wiadomo Włochy słyną z sera i dlatego jedzenie przyrządzane z sera jest tam bardzo popularne. Ale jeśli nie masz oryginalnego włoskiego sera, możesz bezpiecznie użyć innych odmian, od zastąpienia odmiany sera, to danie nie przegra. Najważniejsze jest to, że ser jest wystarczająco ogniotrwały.
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 15 g
tłuszcze 54 % 36 g
węglowodany 24 % 16 g
451 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

aby zrobić grillowany ser sezamowy, najpierw przygotuj trzy miski. Najpierw wlej mąkę. W drugim rozbij jajka i trochę je ubij. W trzecim umieścimy krakersy i ziarna sezamu. Bardzo nie jest źle, najpierw smaż bułkę tartą i ziarna sezamu na suchej patelni przez kilka minut.
ser kroimy pałeczkami i dalej zwijamy w mące, następnie zanurzamy w jajku, a następnie zwijamy w bułce tartej. Ser powinien być nimi całkowicie pokryty. Gotowe paluszki serowe układamy na talerzu. Wykonamy tę procedurę ze wszystkimi paluszkami serowymi.
teraz przygotuj patelnię do głębokiego smażenia. Lub użyj frytkownicy. Dodaj do niego olej i podgrzej. W partiach po 4-5 sztuk smażyć ser w głębokim tłuszczu przez 2-3 minuty. W takim przypadku paluszki serowe powinny uzyskać piękny rumiany kolor.
połóż smażony ser na talerzu z papierowymi serwetkami, aby wchłonął cały nadmiar oleju.
Grillowany ser sezamowy jest gotowy. Może być stosowany razem z ulubionym sosem lub w połączeniu z innymi potrawami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Łuskane nasiona sezamu - 582   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy