szaszłyki wieprzowe w wodzie mineralnej

Ten Kebab warto wypróbować przy pierwszej okazji. Marynata na bazie wody mineralnej jest uważana za jedną z najbardziej udanych do grillowania. Przekonałam się o tym osobiście. Mięso jest delikatne i soczyste, najważniejsze jest, aby nie wyschło na ogniu. Możesz smażyć taki kebab na szaszłykach lub ruszcie.
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 11 g
tłuszcze 52 % 14 g
węglowodany 7 % 2 g
177 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na grilla przygotowujemy wszystkie niezbędne produkty. Proponuję wziąć część świni do tego dania, która nazywa się osheek-jest to idealne mięso do gotowania na ogniu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Prawidłowo marynowany kebab to już połowa sukcesu. Niedawno odkryłem tę metodę, którą opisałem w przepisie. Dowiedziałem się, jak marynować szaszłyki wieprzowe w wodzie mineralnej od znajomego rzeźnika. Od tego czasu często go używam. Więc idziemy w porządku. Obierz cebulę i pokrój w grube pierścienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój mięso na identyczne porcje. Nie warto kroić zbyt drobno, aby Kebab był soczysty, a nie suchy. Posiekaną wieprzowinę pieprzymy i posypujemy mieloną kolendrą. Te przyprawy nadają mięsu wyjątkowy aromat i smak. Nie dodajemy jeszcze soli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź głęboką emaliowaną patelnię, włóż do niej kawałki mięsa i cebulę. W jakiś sposób użyliśmy ceramiki do marynowania - również dobra rzecz, najważniejsze jest to, że jest naturalna.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj i ugniataj kawałki wieprzowiny rękami. Napełnij wszystko wodą mineralną - powinna całkowicie pokryć mięso.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie musisz zmiażdżyć marynowane produkty, a raczej uciskać. Zwykle używamy talerza i słoika z wodą. Pozostaw do marynowania przez 4 godziny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przed rozpoczęciem sznurowania mięsa posolić je do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Grillujemy na otwartym ogniu, czyli na ognisku lub w elektrycznym szaszłyku. Do gotowego dania podajemy SOS kupiony w sklepie lub przygotowany własnymi rękami. Pieczone warzywa dobrze nadają się również do grilla.

w jakiś sposób gotowali kebaby jako studenci i szukali prostszych i tańszych przepisów. Znaleźliśmy tak wspaniały przepis kulinarny "szaszłyk wieprzowy w wodzie mineralnej". Wszystko okazało się bardzo smaczne. Nawet teraz okresowo uciekamy się do gotowania grilla zgodnie z tym przepisem kulinarnym. Gotujemy w kraju, na ryby i po prostu na pikniku, ogólnie przy każdej okazji i o każdej porze roku, nawet zimą, na przykład na Nowy Rok!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Woda mineralna - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy