Jak smażyć mrożone kotlety

mrożone kotlety są teraz smażone tylko w ten sposób! Dzięki tej technologii możesz smażyć dowolne mrożone kotlety: zarówno domowe, jak i zakupione. Bardzo podobała mi się ta metoda smażenia: z zamrażarki i natychmiast na patelnię! Mogę powiedzieć, że kotlety okażą się bardziej soczyste.
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 100 % 100 g
węglowodany 0 % 0 g
898 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do gotowania potrzebujesz: rafinowanego oleju słonecznikowego i mrożonych kotletów. Kotlety mogą być zarówno własnej produkcji, jak i produkcji przemysłowej - wybierz tylko dla ciebie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli na kotletach jest przyzwoita warstwa szronu, należy ją ostrożnie usunąć, aby nie uszkodzić panierki, jeśli jest. Ten krok dotyczy bardziej zakupionych kotletów niż domowych. Oto zupełnie niepozorna warstwa szronu, nie ma potrzeby usuwania.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź nieprzywierającą patelnię z bokami o średniej wysokości. Umieść go na dużym ogniu i dobrze podgrzej przez kilka minut, aż będzie suchy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na gorącą patelnię wlej bezzapachowy olej słonecznikowy i podgrzewaj przez 20 sekund. Zmniejsz ogień do średniego. W procesie smażenia można w razie potrzeby dodać olej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść zamrożone placki na patelni i natychmiast przykryj pokrywką! Wilgoć zacznie natychmiast odparowywać, uderzając w gorący olej. Rozpryski będą-to 100%. Uważaj na ręce. Na średnim ogniu smaż kotlety pod zamkniętą pokrywką przez około minutę. A potem (i to jest moja główna sztuczka) po prostu przesuwaj paszteciki szpatułką z miejsca na miejsce, nie przewracając ich, ale po prostu przywracając im swobodny poślizg. Zwiększy to szanse, że kotlety się nie przypalą.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie odwróć placki. Możesz dodać więcej oleju słonecznikowego. Przykryj i pozostaw na kolejną minutę. Potem znowu nasza sztuczka-przesuń kotlety szpatułką i ponownie przykryj. Po tej akcji kotlety można obracać co dwie minuty, aż będą gotowe. Ogień jest również średni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy kotlety są już dobrze zrumienione, pokrywkę można zdjąć. Stopniowo kotlety będą całkowicie smażone w środku. W sumie smażyłem Moje przez 15 minut, obracałem dokładnie więcej niż 4 razy, ale każdy będzie inny.

ciekawe, czy sama myślałam wcześniej, że prawidłowe smażenie mrożonych kotletów oznacza ich wstępne rozmrożenie?! W tym przypadku kotlety były zwykle suche...

te same kotlety wyszły soczyste, ale jednocześnie miały całkiem przyzwoicie chrupiącą i apetyczną rumianą skórkę. Oznacza to, że nie są gotowane ,nie duszone (czego się obawiałem), a mianowicie smażone!

nie twierdzę, że ostateczna prawda jest taka, że wskazana tutaj metoda jest jedynym właściwym sposobem smażenia mrożonych kotletów! Po prostu, jeśli metoda, z której zwykle korzystasz, z jakiegoś powodu Ci nie odpowiada, możesz spróbować tej! Będę szczerze zadowolony, jeśli ci się przyda.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy