skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź wysokiej jakości kiełbaski, kategorie A. To jest coś, na czym naprawdę nie warto oszczędzać. Odpowiedni jest każdy olej roślinny, większe jajka, najlepiej co, a najlepiej domowe. Tutaj mąka odgrywa tutaj dużą rolę, ponieważ smak potrawy jako całości zależy od tego, jaką mąkę weźmiesz. Mam zwykłą mąkę pszenną. Ale całkiem możliwe jest wzięcie ryżu i gryki-uzyskując w ten sposób nowy smak i aromat!
Krok 2:
Jajko lekko ubij widelcem ze szczyptą soli.
Krok 3:
Przesiej mąkę i wymieszaj z solą. Polecam zawsze przesiewać mąkę, aby ciasto było bardziej przewiewne i chrupiące!
Krok 4:
Zdejmij folię celofanową z kiełbasek. Jeśli masz je z naturalną skorupą, dobrze je umyj.
Krok 5:
Zanurz każdą kiełbasę w jajku.
Krok 6:
Następnie panikuj w mące. Powtórz procedurę jeszcze raz. Oznacza to, że okaże się: jajko-mąka-jajko-mąka.
Krok 7:
Na patelni z grubym dnem rozgrzej olej. Może to być dowolny olej roślinny: od słonecznika po oliwę, ale koniecznie rafinowany, aby się nie palił. Smaż kiełbaski na małym ogniu, obracając, aż będą równomiernie złote. Jeśli ogień jest zbyt silny, panierka zostanie usmażona, ale w środku nie ma kiełbasy. I są surowe kiełbaski, jak to nie commilfo. Uważaj na to. Następnie połóż na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju.
Krok 8:
Podawaj natychmiast, gdy kiełbaski są gorące. Z dodatkiem lub bez, z warzywami lub sałatką. Pyszne w każdej formie. Smacznego!
zarówno dorośli, jak i dzieci pokochają takie kiełbaski w cieście. To danie to świetne rozwiązanie na przyjęcie dla dzieci lub na rodzinne wakacje na świeżym powietrzu.
podawaj te chrupiące kiełbaski z puree ziemniaczanym - to połączenie spodoba się oczywiście dzieciom.
dla dorosłych polecam uzupełnienie tego dania sezonowymi warzywami lub lekkimi sałatkami warzywnymi. Jeśli wolisz coś gorącego, idealnym rozwiązaniem będą grillowane warzywa.
jedyną rzeczą jest zwrócenie dużej uwagi na skład kiełbasek. Upewnij się, że nie zawiera szkodliwych dodatków, a produkt zawiera więcej mięsa.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g