kiełbaski w cieście na patelni

kiełbasy w cieście to chrupiąca uczta dla całej rodziny! Pyszna i oryginalna alternatywa dla kiełbasek w cieście-kiełbasy w cieście! Przygotowanie jest znacznie łatwiejsze, jak każdy bez wyjątku. Delikatna kiełbasa w chrupiącym cieście-polizasz palce!
Natalia CybulskaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 20-26 stycznia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 72 % 44 g
węglowodany 15 % 9 g
455 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź wysokiej jakości kiełbaski, kategorie A. To jest coś, na czym naprawdę nie warto oszczędzać. Odpowiedni jest każdy olej roślinny, większe jajka, najlepiej co, a najlepiej domowe. Tutaj mąka odgrywa tutaj dużą rolę, ponieważ smak potrawy jako całości zależy od tego, jaką mąkę weźmiesz. Mam zwykłą mąkę pszenną. Ale całkiem możliwe jest wzięcie ryżu i gryki-uzyskując w ten sposób nowy smak i aromat!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jajko lekko ubij widelcem ze szczyptą soli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przesiej mąkę i wymieszaj z solą. Polecam zawsze przesiewać mąkę, aby ciasto było bardziej przewiewne i chrupiące!

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zdejmij folię celofanową z kiełbasek. Jeśli masz je z naturalną skorupą, dobrze je umyj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zanurz każdą kiełbasę w jajku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie panikuj w mące. Powtórz procedurę jeszcze raz. Oznacza to, że okaże się: jajko-mąka-jajko-mąka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na patelni z grubym dnem rozgrzej olej. Może to być dowolny olej roślinny: od słonecznika po oliwę, ale koniecznie rafinowany, aby się nie palił. Smaż kiełbaski na małym ogniu, obracając, aż będą równomiernie złote. Jeśli ogień jest zbyt silny, panierka zostanie usmażona, ale w środku nie ma kiełbasy. I są surowe kiełbaski, jak to nie commilfo. Uważaj na to. Następnie połóż na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj natychmiast, gdy kiełbaski są gorące. Z dodatkiem lub bez, z warzywami lub sałatką. Pyszne w każdej formie. Smacznego!

zarówno dorośli, jak i dzieci pokochają takie kiełbaski w cieście. To danie to świetne rozwiązanie na przyjęcie dla dzieci lub na rodzinne wakacje na świeżym powietrzu.
podawaj te chrupiące kiełbaski z puree ziemniaczanym - to połączenie spodoba się oczywiście dzieciom.
dla dorosłych polecam uzupełnienie tego dania sezonowymi warzywami lub lekkimi sałatkami warzywnymi. Jeśli wolisz coś gorącego, idealnym rozwiązaniem będą grillowane warzywa.
jedyną rzeczą jest zwrócenie dużej uwagi na skład kiełbasek. Upewnij się, że nie zawiera szkodliwych dodatków, a produkt zawiera więcej mięsa.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g

Podobne przepisy